Filet z indyka na patelni – 10 szybkich

Kroki
  • Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
    Umyj indyka i osusz papierowymi ręcznikami.
  • Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
    Pokrój mięso na średniej wielkości kawałki.
  • Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
    W misce wymieszać jajka, skrobię, musztardę, sól i pieprz. Masa powinna być jednorodna i bez grudek.
  • Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
    Filet z indyka wkładamy do miski, mieszamy i marynujemy przez 1-2 godziny.
  • Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
    Włóż patelnię do ognia, dodaj trochę oleju roślinnego i ułóż mięso. Smaż indyka na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Posyp filet sezamem, przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień i gotuj mięso przez kolejne 10 minut.
  • Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
    Smaczny i soczysty filet z indyka jest gotowy, możesz go podać na stole.

Smacznego!

Miękki i soczysty filet z ud indyka na patelni

Piękne danie na święta i dni powszednie. Filet z ud indyka jest lekki, soczysty i smaczny. Aby indyk był miękki i miękki, musi być marynowany. Jak prawidłowo marynować i smażyć takie mięso, powiemy ci w tym przepisie.

Czas gotowania: 60 min.

Czas gotowania: 30 min.

Porcje: 5.

Składniki:

  • Udo z indyka – 500 gr.
  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • Ocet jabłkowy – 1 łyżka stołowa
  • Cukier – 1 łyżeczka
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Papryka do smaku.
  • Pieprz czarny mielony – do smaku.
  • Zmielony pieprz cayenne – do smaku.
  • Gałka muszkatołowa – do smaku.

Proces gotowania:

  1. Filet z indyka umyć i pokroić na porcje. Złóż je w trójwymiarową szklaną formę.
  2. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  3. W osobnej misce wymieszaj ocet jabłkowy, oliwę z oliwek, cukier, sól, pieprz i gałkę muszkatołową.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  4. Indyka polać marynatą, mięso wymieszać rękoma, pozostawić do zamarynowania na pół godziny. Okresowo mieszaj, aby mięso było równomiernie nasycone.
  5. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  6. Dobrze rozgrzej patelnię. Połóż na nim indyka, usmaż z obu stron na złoty kolor.
  7. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  8. Następnie wlej resztę marynaty na patelnię, zmniejsz ogień i dalej smaż mięso, aż płyn całkowicie wyparuje. Dzięki marynacie mięso nie wysycha i będzie bardzo soczyste i aromatyczne.
  9. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich

Smacznego!

Łatwy i szybki sposób na smażenie filetów z indyka w plastrach

Przepisy z wykorzystaniem filetów z indyka wyróżniają się prostotą i przystępną ceną. W rezultacie otrzymujesz pyszne i apetyczne danie na lunch lub kolację.

Czas gotowania: 40 min.

Czas gotowania: 40 min.

Porcje: 3.

Składniki:

  • Filet z indyka – 500 gr.
  • Cebula cebulowa – 2 szt.
  • Sos sojowy – 3 łyżki
  • Sól dla smaku.
  • Przyprawy do drobiu – do smaku.
  • Woda – 1 łyżka.
  • Olej roślinny – 30 ml.
  • Nasiona sezamu – 1 łyżeczka

Proces gotowania:

  1. Filet z indyka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w drobną kostkę.
  2. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  3. Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię, włóż posiekane mięso i smaż na dużym ogniu ze wszystkich stron. Indyk powinien być dobrze przyrumieniony.
  4. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  5. Cebulę obrać i drobno posiekać. Cebulę wrzucamy na patelnię do mięsa, wszystko razem smażymy przez 2-3 minuty.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  6. Następnie wlej sos sojowy, dodaj sól i przyprawy.
  7. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  8. Dodaj trochę wody, przykryj patelnię pokrywką i gotuj indyka przez kolejne 10-15 minut.
  9. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  10. Przed podaniem posyp mięso sezamem.
  11. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich

Smacznego!

Jak ugotować filet z indyka ze śmietaną na patelni?

Filet z indyka jest uważany za lekki produkt dietetyczny o właściwościach hipoalergicznych. Indyk duszony na patelni ze śmietaną to nie tylko smaczne, ale i zdrowe danie, można go włączyć do diety dzieci i kobiet w ciąży.

Czas gotowania: 30 min.

Czas gotowania: 30 min.

Porcje: 2.

Składniki:

  • Filet z indyka – 300 gr.
  • Śmietana – 2 łyżki
  • Sól dla smaku.
  • Pieprz czarny mielony – do smaku.
  • Papryka do smaku.
  • Marchewki – 1 szt.
  • Cebula cebulowa – 1 szt.
  • Olej roślinny – 2 łyżki
  • Woda – 80 ml.

Proces gotowania:

  1. Mięso opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w średniej wielkości kostkę.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  2. Obierz marchewki i cebulę. Pokrój cebulę na pół-pierścienie, zetrzyj marchewki na grubej tarce.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  3. Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię, dodaj mięso i warzywa, smaż na dużym ogniu przez 3-5 minut, stale mieszając.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  4. Następnie dodaj śmietanę, sól, mielony pieprz i paprykę.
  5. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  6. Wlej trochę wody, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  7. W razie potrzeby posyp indyka posiekanymi ziołami przed podaniem.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich

Smacznego!

Pyszny i soczysty filet z indyka z cebulą na patelni

Delikatny filet z indyka okazuje się soczysty nawet na patelni, zwłaszcza jeśli dodasz do niego cebulę. Możesz ubić takie danie. Pomimo tego, że indyk należy do produktów dietetycznych, jest bardzo pożywny.

Czas gotowania: 30 min.

Czas gotowania: 30 min.

Porcje: 2-3.

Składniki:

  • Filet z indyka – 500 gr.
  • Śmietana – 10 ml.
  • Cebula – 1 szt.
  • Zieloni do smaku.
  • Sól dla smaku.
  • Olej roślinny – do smażenia.
  • Przyprawa do mięsa – do smaku.
  • Czosnek – 1-2 zęby.

Proces gotowania:

  1. Filet z indyka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w średniej wielkości kostkę.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  2. Włóż patelnię do ognia, wlej olej roślinny, włóż mięso i usmaż ze wszystkich stron.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  3. Obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie.
  4. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  5. Gdy mięso się zrumieni, dodaj do niego cebulę, smaż dalej, aż cebula stanie się półprzezroczysta.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  6. Następnie dodaj sól, posiekany czosnek, przyprawy, śmietanę i pół szklanki wody, wymieszaj zawartość patelni i gotuj 5-7 minut.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  7. Na koniec dodaj posiekane zioła i podawaj z wybranym dodatkiem.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich

Smacznego!

Przepis krok po kroku na gotowanie fileta z indyka z warzywami

Dzięki warzywom danie okazuje się jasne i piękne. Warzywa mogą być dowolne. Generalnie mięso z indyka ma wiele zalet i należy do dietetycznych. Dlatego tak dobrze komponuje się ze wszystkimi warzywami.

Czas gotowania: 45 min.

Czas gotowania: 30 min.

Porcje: 6.

Składniki:

Proces gotowania:

  1. Filet z indyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Mięso posypać solą i przyprawami, wymieszać i pozostawić do zamarynowania na 10-15 minut.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  2. Usuń łuskę z cebuli, opłucz i drobno posiekaj.
  3. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  4. Warzywa umyć, paprykę pokroić w paski, pomidory w drobną kostkę.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  5. Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię i ułóż mięso, smaż na złoty kolor na średnim ogniu.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  6. Następnie dodaj cebulę na patelnię, zmniejsz ogień i smaż przez 5-7 minut.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  7. Gdy cebula będzie miękka, dodaj posiekany czosnek, sól i przyprawy, zalej smażenie wodą i gotuj przez 8-10 minut.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  8. Następnie wrzuć paprykę i pomidor na patelnię, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  9. Filet z indyka posyp warzywami z posiekanymi ziołami i podawaj.
  10. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich

Smacznego!

Jak ugotować soczysty filet z indyka w cieście na patelni?

Filet z indyka w cieście na patelni to świetna opcja na obfity posiłek, który można przygotować dla całej rodziny. Danie jest proste, więc poradzi sobie z nim każda gospodyni. W razie potrzeby można go uzupełnić dowolnymi przyprawami i przyprawami według własnych upodobań, co sprawi, że Twój indyk będzie absolutnie wyjątkowy.

Czas gotowania: 40 min.

Czas gotowania: 30 min.

Porcje: 2.

Składniki:

  • Filet z indyka – 300 gr.
  • Jaja kurze – 2 szt.
  • Mąka ryżowa – 3 łyżki
  • Woda – 3 łyżki
  • Sól dla smaku.
  • Pieprz czarny mielony – do smaku.
  • Olej roślinny – 2 łyżki

Proces gotowania:

  1. Najlepiej używać schłodzonych, a nie mrożonych filetów z indyka.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  2. W głębokiej misce wymieszać jajko, mąkę ryżową, sól i mielony pieprz, dodać kilka łyżek wody.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  3. Pokrój filet na małe kawałki i ubij z obu stron.
  4. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  5. Zanurz filety w cieście.
  6. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  7. Umieść filety na rozgrzanej patelni i zrumień indyka z obu stron.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  8. Następnie smażone mięso wkładamy na patelnię i gotujemy przez 7-10 minut pod przykryciem. Filety z indyka w cieście podawać na ciepło z warzywami i sosem do wyboru.
  9. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich

Smacznego!

Soczyste steki z polędwicy z indyka na patelni

Zapraszamy na pyszne soczyste steki z polędwicy z indyka. Marynata na bazie soku z cytryny, musztardy i miodu nadaje mięsu niezwykły smak i aromat.

Czas gotowania: 2 godziny.

Czas gotowania: 40 min.

Porcje: 2.

Składniki:

  • Steki z podudzia z indyka – 2 szt.
  • Sos sojowy – 100 ml.
  • Miód płynny – 60 ml.
  • Przyprawy do drobiu – 1-2 łyżeczki
  • Musztarda – 30 ml
  • Sok z cytryny – 1 łyżka stołowa
  • Olej roślinny – 2 łyżki
  • Czosnek – 1 ząb
  • Woda – 100 ml.

Proces gotowania:

  1. Umyj i osusz steki.
  2. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  3. Mięso przełożyć do miski, polać sosem sojowym i przyprawami, dodać również miód i musztardę. Wszystkie składniki wetrzyj w mięso.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  4. Wyciśnij na mięso sok z cytryny, ponownie wymieszaj i odstaw na 1-2 godziny do zamarynowania.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  5. Następnie włóż steki z indyka na rozgrzaną patelnię i smaż z obu stron.
  6. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  7. Następnie wlej pozostałą marynatę na patelnię i dodaj posiekany czosnek. Przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
  8. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  9. Ugotowane mięso podawać z warzywami i ziołami do smaku.
  10. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich

Smacznego!

Jak szybko i smacznie ugotować filet z indyka z grzybami?

Pyszne, obfite i oryginalne danie z filetów z indyka i grzybów. Przygotowuje się bardzo szybko i bez większego wysiłku. Idealnym dodatkiem do takiego mięsa byłyby ziemniaki lub makaron.

Czas gotowania: 50 min.

Czas gotowania: 30 min.

Porcje: 2.

Składniki:

Proces gotowania:

  1. Umyj indyka i pokrój w kostkę.
  2. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  3. Na patelni rozgrzać olej słonecznikowy, włożyć filet z indyka, smażyć na złoty kolor. Następnie dodaj posiekaną cebulę.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  4. Następnie do indyka dodać posiekane pieczarki, smażyć 3-4 minuty, następnie dodać wodę, przykryć patelnię pokrywką i gotować 10-15 minut.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  5. Następnie wsypać śmietanę, posolić i doprawić potrawę, gotować dalej przez 5-7 minut, aż kremowy sos zgęstnieje.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  6. Podawaj grzybowego indyka z wybranym dodatkiem.
  7. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich

Smacznego!

Miękkie i delikatne kotleciki z polędwicy z indyka na patelni

Filet z indyka jest dobrze wchłaniany przez organizm, dlatego lepiej jest dawać pierwszeństwo kotletom z tego bardzo delikatnego mięsa. Ponadto gotuje się niesamowicie szybko i zawsze okazuje się miękki i soczysty.

Czas gotowania: 45 min.

Czas gotowania: 45 min.

Porcje: 2-3.

Składniki:

  • Filet z indyka – 500 gr.
  • Twardy ser – 50 gr.
  • Jaja kurze – 2 szt.
  • Pieprz czarny mielony – do smaku.
  • Sól dla smaku.
  • Olej słonecznikowy – do smażenia.
  • Mąka – do panierowania.

Proces gotowania:

  1. Filety umyć i pokroić w plastry o grubości 7-8 milimetrów.
  2. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  3. Pokonaj filety młotkiem.
  4. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  5. Wsyp trochę mąki na talerz i zwiń w nim półfabrykaty.
  6. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  7. Ubij jajka osobno w misce i dodaj do nich starty ser.
  8. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  9. Zanurz filety w cieście i umieść na rozgrzanej patelni. Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor.Filet z indyka na patelni - 10 szybkich
  10. Podawać na gorąco ze świeżymi warzywami i wybranym dodatkiem.
  11. Filet z indyka na patelni - 10 szybkich

Smacznego!

Alicja Kowalczyk
Edytor serwisu
Rate author